Zwambestrijding

Wij helpen je snel van je zwamprobleem af!

050 – 3061279

Vragen? Bel ons direct!

info@schoonmaakbedrijfzeeman.nl

Vragen? Mailen kan ook!

Zwambestrijding Groningen

Heb je last van zwam of zwamsporen in je huis of bedrijf? Dan is het belangrijk deze zo snel mogelijk te bestrijden. Buiten dat wil je er natuurlijk ook vanaf? Onze zwambestrijding Groningen doet dit graag voor jou. Met het bestrijden pakken we ook de onderliggende oorzaak aan, zoals vocht en te weinig ventilatie. Zo ben je na onze hulp helemaal verlost van je zwamprobleem.

 

30 jaar ervaring in zwambestrijding Groningen

Met meer dan 30 jaar ervaring is Zeeman Zwambestrijding volledig gespecialiseerd in het bestrijden van vocht en zwambestrijding Groningen. Wij gebruiken daarbij alleen de beste en veiligste technieken en werken volgens de strengste wettelijke normen. Onze gediplomeerde en ervaren medewerkers helpen je vakkundig van je probleem af, zodat je snel weer onbezorgd kunt wonen of werken.

Oorzaken zwam in huis

Zwam ook wel de huiszwam genoemd kan voornamelijk ontstaan op houten vloeren. Door slechte ventilatie in ruimtes en met name in een kruipruimte. Daarnaast is een goede voedingsbodem voor zwam “vocht”. Het doorslaan van een buitenmuur kan dan al zorgen voor de aangroei van zwam.

Zwam kan in de loop der tijd diep doordringen in hout waardoor het gaat rotten. Je kunt zien of zwam de oorzaak is van rottend hout als het een bruine kleur heeft. Dit wordt ook wel bruinrot genoemd. Als bruinrot langer de kans krijgt zich te vestigen in hout dan wordt het hout op den duur zwart en brokkelt het gemakkelijk af. Als hout zover is verrot dan kan dit erg gevaarlijke situaties opleveren aan de (draag)constructie van de vloer en steunbalken.

 Voorkomen van zwam in huis

Heb je een houten vloer en geen goede ventilatie in de kruipruimte? Zorg dan allereerst voor een goede ventilatie onder de vloer. Maak gaten die ervoor zorgen dat er een luchtstroom ontstaat onder de vloer. Dek deze wel af met roosters zodat ongedierte zoals muizen en ratten geen toegang hebben tot de kruipruimte.

Bekijk buitenmuren op doorslaan van vocht

Als je regen tegen de buitenmuur slaat dan kan dit naar binnen toe doorslaan. Na verloop van tijd ga je dit ook zien op je binnenmuur en ontstaat er schimmel. Slaat je buitenmuur door en is dit binnen te zien of te voelen? Dan is de kans heel groot dat dit ook het geval onder de vloer. Laat je buitengevel dan impregneren zodat vocht niet meer je kruipruimte kan bereiken.

Wat doen wij allemaal?

  • Bekijken situatie
  • Bepalen oorzaak
  • Verwijderen verrotte delen
  • Plaatsen nieuw hout
  • Maken van ventilatie
  • Afvoeren puin
  • Nacontrole
Zwambestrijding Groningen
Vochtproblemen in kelder

Zwambestrijding Groningen nodig?

Wij helpen je graag verder!

Veelgestelde vragen!

We krijgen veel vragen over ons werk en of het wel of niet milieuvriendelijk kan worden uitgevoerd en of het schadelijk is voor de objecten die worden schoon gemaakt. Wij hebben hier de meest voorkomende vragen over zwambestrijding alvast voor je beantwoordt.

Logo zeeman zwambestrijding Groningen

Wat is zwam?

Zwam is een schimmel, een organisme die voor veel problemen kan zorgen als het in je huis zit. Niet alleen voor de constructie, maar ook voor je gezondheid.

Hoe herken je zwam?

Zwam in de kruipruimte is te herkennen aan de bruine plekken op het hout met witte randen. De plekken voelen erg vochtig aan. Je hebt dan te maken met de kelderzwam. Hier dien je direct actie op te ondernemen door een specialist in te schakelen.

Wat is zwambestrijding?

Zwambestrijding is het opsporen van de oorzaak en het effectief verwijderen van de zwam. 

Kan ik ook zwam krijgen met een betonvloer?

Ja ook daar kan zwam ontstaan. Het is in dat geval niet schadelijk voor de vloer omdat beton niet gaat rotten, maar wel kan het schadelijk zijn voor de gezondheid. Je moet dus altijd actie ondernemen als je last van zwam hebt.

Wat kost zwambestrijding?

Hiervoor kunnen we geen prijs vooraf geven. Dit is altijd afhankelijk van de ernst en de hoeveelheid. Wij komen hier graag voor langs om een en ander te bekijken

Kan ik zelf de zwam bestrijden?

Nee, zwambestrijding is erg specialistisch werk en dient door een deskundige te worden uitgevoerd. Hier zijn onze medewerkers ook speciaal voor opgeleid en getraind.

Vragen zwambestrijding