Gevelreiniging Groningen

050 – 3061279

Vragen? Bel ons direct!

info@schoonmaakbedrijfzeeman.nl

Vragen? Mailen kan ook!

Gevelreiniging Groningen van huis of bedrijfspand

Buitenmuren, maar ook balkons, trappen en overige oppervlakken van uw woning of bedrijfspand raken door de jaren heen vervuild door weersomstandigheden als (zure)regen, sneeuw, wind enz. Hierdoor ontstaan er mossen, algen en andere aangroei op de gevel. Graffiti en ander kladwerk hebben dezelfde uitwerking verontreinigingen zijn ongewenst en ontsieren de omgeving. Gevelreiniging is dan de oplossing.

Lelijke en onverzorgde gevels Groningen

Behalve dat het er lelijk en onverzorgd uitziet tast het ook de buitenmuren aan. De gevels kunnen poreus worden en gemakkelijker water doorlaten, wat ervoor zorgt dat muren doorslaan en hun isolerend effect verliezen. Tijd om actie te ondernemen en een specialist voor gevelreiniging in te schakelen.

Zeeman Gevelreiniging Groningen heeft verschillende mensen die gespecialiseerd zijn in dit soort reinigingswerk.

Schoon moet ook schoon blijven!

Een schone gevel moet ook schoon blijven! Naast het reinigen kunnen wij gevels ook voorzien van een coating, waardoor deze beter wordt beschermd. De coating maakt het niet meer mogelijk dat vervuiling uw gevel aantast en zich eenvoudig laat verwijderen. Blijvend schone gevels en muren zijn het resultaat.

Laat je overtuigen van onze uitstekende dienstverlening!

Gevelreiniging huis hoge druk Groningen

Wij reinigen gevels van:

 • Gebouwen
 • Woonhuizen
 • Bedrijfspanden
 • Evenementengebouwen
 • Bedrijfsgebouwen
 • Kerken
 • Molens
 • en veel meer!
reinigen van gevel van woonhuis
Vakantiehuis gevelreiniging
Voorbeeld gedeeltelijk gereinigde zijgevel van een woning

Laat regelmatig je gevel reinigen!

Het reinigen van je gevel in Groningen is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat je huis of gebouw er weer fris en verzorgd uitziet. Als je gevel vuil is, kan dat niet alleen onaantrekkelijk zijn, maar het kan ook leiden tot problemen met de structuur van het gebouw. Bijvoorbeeld als er alg of mos op de gevel groeit, kan dit ervoor zorgen dat er vocht in de muren komt en dat kan leiden tot schimmelvorming en houtrot.

Door regelmatig je gevel te laten reinigen, voorkom je deze problemen en zorg je ervoor dat je huis of gebouw in goede staat blijft. Het is daarom aan te raden om je gevel regelmatig te laten reinigen door een professioneel bedrijf.

Zelf je gevel reinigen?

Voordat je begint met het reinigen van je gevel, is het belangrijk om eerst te bepalen wat voor soort gevelmateriaal je hebt, want sommige materialen kunnen gevoeliger zijn voor beschadiging dan andere. Als je niet zeker weet wat voor soort gevelmateriaal je hebt, is het aan te raden om advies te vragen aan een professioneel bedrijf of aan een expert in bouwmaterialen.

Als je weet wat voor soort gevelmateriaal je hebt, kun je het volgende doen om je gevel te reinigen:

 • Maak een oplossing van water en afwasmiddel of een andere milde reiniger. Gebruik nooit agressieve of schurende reinigers op je gevel, want die kunnen het materiaal beschadigen.
 • Spuit de oplossing op de gevel met een hogedrukspuit of gebruik een harde borstel om de vuilresten los te maken.
 • Laat de oplossing enkele minuten intrekken om de vuilresten goed los te maken.
 • Spoel de gevel grondig af met water om alle resten te verwijderen.
 • Laat de gevel goed drogen voordat je verdergaat met het behandelen van eventuele problemen, zoals alg of mos.

Houd er rekening mee dat het reinigen van een gevel in Groningen soms een zware en tijdrovende klus kan zijn, dus als je twijfelt of je het zelf wel aankunt, is het aan te raden om een professioneel bedrijf in te schakelen.

Gevelreiniging Groningen

Je gevel laten reinigen?

Wij de specialisten zijn in gevelreiniging Groningen!

Veelgestelde vragen!

We krijgen veel vragen over gevelreiniging Groningen en of het wel of niet milieuvriendelijk kan worden uitgevoerd en of het schadelijk is voor de objecten die worden schoongemaakt. Wij hebben hier de meest voorkomende vragen over gevelreiniging alvast voor je beantwoord.

 

Wat is gevelreiniging?

Gevelreiniging Groningen is het reinigen van een gevel. Het is verstandig de gevel na een aantal jaren schoon te laten maken. Hierdoor wordt aanslag, vuil en begroeiing verwijderd.

Waarom is gevelreiniging in Groningen belangrijk?

In de loop der jaren ontstaat er op een gevel aanslag van regen, wind, begroeiing en ongedierte. Hierdoor kunnen mossen en algen zich hechten op de gevel waardoor stenen en voegen kunnen worden aangetast. Door dit regelmatig te laten verwijderen krijgt aangroei geen kans en ziet uw gevel er ook nog eens tip top uit.

Wat is de beste manier om een gevel te reinigen?

De beste manier voor  het reinigen van een gevel is heel erg afhankelijk van het soort gevel en de mate van de verontreiniging. Wij hebben ruime ervaring met alle soorten vervuiling en gevels en geven u graag advies over de beste aanpak.

Wat kost gevelreiniging in Groningen?

De kosten van gevelreiniging zijn variabel en afhankelijk van de werkhoogte, het oppervlak en de hoeveelheid vuil.

Hoe kan ik zelf mijn gevel reinigen?

Je kunt een gevel reinigen met een hogedruk reiniger. Ga hierbij wel voorzichtig te werk. Het niet met de juiste apparatuur een gevel reinigen kan de boel ook verergeren of schade aan bijvoorbeeld stucwerk, voegen of kozijnen veroorzaken.