Inspectie en reinigen van molens

050 – 3061279

Vragen? Bel ons direct!

info@schoonmaakbedrijfzeeman.nl

Vragen? Mailen kan ook!

Reiniging molens

Het reinigen van monumenten is een andere tak van sport en heel specialistisch werk. Vanwege de delicate staat van het monument kan dit niet altijd onder hoge druk gereinigd worden, maar wordt dit meestal handmatig gewassen. Ook de molens reinigen wij net als bij onze andere reinigingswerkzaamheden met Osmose water. Osmose water is puur water en bijzonder milieuvriendelijk. Het tast het hout niet aan en heeft een diepe reinigende werking.

Inspectie molens

Wij inspecteren ook de staat van de molen. Doordat wij op alle plekken komen als we de molen reinigen nemen wij ook onvolkomenheden waar. Dit soort zaken rapporteren wij terug aan de opdrachtgever. Doordat wij de molens wassen met onze hoogwerker is het handig dat kleine gebreken direct door ons worden verholpen en herstelt.

Schoonmaakbedrijf Zeeman is gespecialiseerd in het inspecteren en reinigen van kerken en molens. Wij worden dan ook regelmatig gevraagd door een molenaar of door de stichting Groninger poldermolens die de molens in beheer hebben.

 

 Laat u overtuigen van onze zorgvuldige dienstverlening!

Molen reiniging Groningen met op voorgrond een aanhangwagen

Werkzaamheden:

  • Glasbewassing
  • Damwandreiniging
  • Gevelreiniging
  • Gevelbescherming impregneren
  • Gevelrenovatie
  • Aluminiumreiniging
  • Kunststofreiniging
  • Nevelstralen
Vooraanzicht nok molen
Vervuilde molen reiniging
Wassen van vervuilde molen

Je molen laten reinigen?

Wij zijn gespecialiseerd in molenreiniging

Veelgestelde vragen!

We krijgen veel vragen over ons werk en of het wel of niet milieuvriendelijk kan worden uitgevoerd en of het schadelijk is voor de objecten die worden schoongemaakt. Wij hebben hier de meest voorkomende vragen over het schoonmaken van molens alvast voor je beantwoord.

logo zeeman monumenten reiniging

Hoe reinigen jullie molens?

Een molen is altijd een monument. Monumenten dienen altijd onder bepaalde voorwaarden te worden schoongemaakt. Door de kwetsbaarheid van het hout, wassen wij de molens schoon in plaats van onder hoge druk.

Herstellen jullie ook schade aan molens?

In overleg kunnen wij ook schade herstellen aan molens. Wij zijn speciaal opgeleid in het vakkundig herstellen van zichtbare schade.

Hoeveel kost een molenreiniging?

Het schoonmaken van een molen gebeurt altijd op basis van een persoonlijke offerte.