050 – 3061279

Vragen? Bel ons direct!

info@schoonmaakbedrijfzeeman.nl

Vragen? Mailen kan ook!

Houtwerk schoonmaken

Hout is een prachtig natuurproduct dat waarde toevoegt aan je huis of kantoorgebouw. Toch heeft hout onderhoud en zorg nodig om er zo lang mogelijk van te kunnen genieten. Hout is vatbaar voor aangroei van algen en mossen en kan daardoor glad worden. In het geval van vlonders kan dit gevaarlijke situaties opleveren.

Voorkom dat hout gaat rotten

Kleine beschadigingen aan het hout of van de verflaag kunnen er al voor zorgen dat hout gaat rotten. Dit is natuurlijk erg zonde, maar kan ook voor gevaarlijke situaties zorgen. Als er tijdig wordt ingegrepen kan de schade tot een minimum worden beperkt. Kleine beschadigingen kunnen juist worden verborgen door aangroei of vervuiling. Doordat wij het hout actief reinigen zien onze specialisten beschadigingen direct en zullen dit ook aan de klant rapporteren.

Zachte houtsoorten reinigen

Vele houtsoorten zijn zacht en kunnen daarom niet op de reguliere manier worden gereinigd. Dit omdat het anders kan beschadigen of de oppervlakte van het hout ruw maken. Daarnaast kan de oorspronkelijke natuurlijke beschermingslaag worden verwijderd waardoor het vatbaarder is voor rotten.

Wij hebben diverse technieken om jouw houtwerk vakkundig te reinigen, waardoor je er nog langer van kunt genieten. Wij maken ook regelmatig het houtwerk van molens schoon, waarbij we deze ook schoonmaken zonder het oorspronkelijke en delicate hout te beschadigen.

Veilig werken houtwerkreiniging

Om dit werk veilig en voortvarend te kunnen doen, beschikken onze medewerkers over goedgekeurd materieel. Bovendien weten onze medewerkers wat wel en niet mag en wat wel en niet verantwoord is. Om dat te kunnen beoordelen zijn ze volledig opgeleid en getraind en beschikken ze over veel ervaring. ‘Veilig werken’ staat bovenaan de prioriteitenlijst van onze medewerkers.

houtwerk kerkklok reinigen schoonmaken

Houtwerkreiniging

Voor het reinigen van hout gaan wij veilig en zorgvuldig te werk. Onze medewerkers zijn volledig opgeleid en getraind en nemen alle voorzorgsmaatregelen in acht.

schoonmaken kerktoren
hout schoonmaken houtwerk reinigen
houtwerk schoonmaken schoonmaakbedrijf Groningen

Houtwerk schoon laten maken?

Wij zijn gespecialiseerd in het reinigen van houtwerk!

Veelgestelde vragen!

We krijgen veel vragen over ons werk en of het wel of niet milieuvriendelijk kan worden uitgevoerd en of het schadelijk is voor de objecten die worden schoongemaakt. Wij hebben hier de meest voorkomende vragen over het schoonmaken van hout alvast voor je beantwoord.

logo zeeman houtreiniging hout schoonmaken
Wat is houtreiniging?

Houtreiniging is het schoonmaken van hout.

Waarom is houtreiniging belangrijk?

Behalve dat het niet mooi is als hout een laag heeft van aangegroeide alg of mos, is het ook niet goed voor het hout. Het blijft langer vochtig waardoor het sneller kan gaan rotten. Daarnaast kunnen beloopbare delen glad worden, wat zorgt voor gevaarlijke situaties.

Kan ik zelf mijn hout schoonmaken?

Je kan absoluut zelf aan de gang gaan met het schoonmaken van hout. Wij zien wel vaak dat door het zelf reinigen het houtwerk onherstelbaar wordt beschadigd. Een te hoge waterdruk of vuilfrees zorgt ervoor dat het hout gaat splinteren.

Hoe vaak moet hout worden gereinigd?

Het beste is elk jaar je hout te controleren op vervuiling of aangroei. Het beste is om dit dan ook zo snel mogelijk te verwijderen.

Wat kost houtreiniging?

Dit is afhankelijk van het oppervlakte, de locatie en de hoogte waarop we moeten werken. Wij komen graag langs om een passende vrijblijvende offerte uit te brengen.