050 – 3061279

Vragen? Bel ons direct!

info@schoonmaakbedrijfzeeman.nl

Vragen? Mailen kan ook!

Nevelstralen

Nevelstralen houdt in, stralen onder lage druk met een bepaalde hoeveelheid water en straalmiddel. Op deze manier werken wij volgens een milieuvriendelijke manier. Omdat er tientallen soorten bakstenen en ondergronden zijn is het noodzakelijk om voor iedere ondergrond een andere afstelling van druk, water, straalmiddel enz. in te stellen.

Nevelstralen voorkomt beschadigingen

Op deze manier voorkomen wij beschadigingen aan bakstenen en ondergronden. Het is ons bekend dat waar gewerkt wordt ook stof ontstaat, maar omdat wij water toevoegen aan het straalmiddel is dat minimaal. Ook is het mogelijk om alleen met water onder hogedruk te reinigen om b.v. mos of ander lichte vervuiling te verwijderen. Ook het stralen van oude meubels of plaatwerk wordt door ons verzorgd.

Nevelstraalreinigen monumenten

Bij het reinigen van monumenten en historische gebouwen biedt deze kennis eveneens grote voordelen. In plaats van wat vroeger vaak chemisch of mechanisch gereinigd werd, kan men nu veel beter reinigen met de Rotec Wervelstraaltechniek en bovendien de ondergrond en het milieu ontzien.

Ondergrond wordt niet aangetast met nevelstralen

Roest, begroeiing en graffiti, kunnen zonder problemen worden verwijderd, zonder hierbij de ondergrond aan te tasten! Dit kan omdat wij met onze reinigingstechniek met zeer lage druk de objecten reinigen. Dit is mogelijk doordat er met een mengsel van water, lucht en een straalmiddel via een roterende beweging op de ondergrond terechtkomt, hierbij ontstaat geen harde druk, maar een relatief rustig schuureffect, waarbij het bijvoorbeeld mogelijk is om op historische gebouwen de patinalaag te behouden.

Minimaal waterverbruik bij nevelstralen

De te reinigen ondergrond wordt ook niet meer door en door nat en ook dat is tijdwinst. Alle parameters zijn met onze straaltechniek traploos te regelen. Historische gebouwen onderscheiden zich niet alleen door de verschillende materialen. Maar ook door de graad en soort van vervuiling.

Enkele voorbeelden voor en na de behandeling

Voordelen nevelstralen

  • Ondergrond wordt niet beschadigd
  • Ondergrond wordt niet extreem nat
  • Geschikt voor zachte ondergronden
  • Laat details intact

Voor en na foto

Voor en na foto

Nevelstraler nodig?

Wij zijn gespecialiseerd in nevelstralen!

Veelgestelde vragen!

We krijgen veel vragen over ons werk en of het wel of niet milieuvriendelijk kan worden uitgevoerd en of het schadelijk is voor de objecten die worden schoongemaakt. Wij hebben hier de meest voorkomende vragen alvast voor je beantwoord.

Beeldmerk Schoonmaakbedrijf Zeeman

Wat is nevelstralen?

Nevelstralen is een stralen onder een lage druk die meest wordt toegepast bij het reinigen waarbij de ondergrond zacht is. 

Wanneer moet je nevelstralen?

Als de ondergrond zacht is zoals hout of poreus zoals oude stenen, ornamenten of voegen. Als je met een gewone hogedruk reiniger dit gaat behandelen heb je grote kans op beschadigingen. Met nevelstralen gebeurt dit niet.

Hoeveel kost nevelstralen?

De prijs van nevelstralen is sterk afhankelijk van de staat van het object en de hoeveelheid. Wij komen het werk altijd bekijken voor we voor de kosten van het nevelstralen een prijs afgeven.