Reinigen en inspectie van kerken

050 – 3061279

Vragen? Bel ons direct!

info@schoonmaakbedrijfzeeman.nl

Vragen? Mailen kan ook!

Reinigen kerken

Het reinigen van monumenten zoals kerken en molens is een precies werk. Deze dienen op een speciale manier te worden gereinigd. Vanwege de oudere staat van het houtwerk, de gevels, voegen en ornamenten kan dit niet met de gebruikelijke hogedruk methode gereinigd worden.

Inspectie kerken

Doordat wij alles van dicht bij bekijken en reinigen kunnen wij met de hoogwerker inspecties uitvoeren aan de staat van de kerk. Wij kunnen alles in kaart brengen en dit rapporteren. Kleine gebreken kunnen wij direct repareren en oplossen.

Nevelstralen of stoomreiniging

Voor de delicate zorg van het monument behandelen wij het houtwerk, de gevels, voegen en ornamenten met behulp van de nevelstraaltechniek. In andere gevallen gebruiken we het reinigen met behulp van stoom. Zo bepalen wij voor elke reinigingsklus het juiste middel.

Wij zijn gespecialiseerd in het reinigen van kerken en worden dan ook regelmatig gevraagd door diverse stichtingen die kerken beheren.

Laat u overtuigen van onze zorgvuldige dienstverlening!

Voor en na foto reiniging

Reiniging kerktoren voor en na afbeelding
  klik op de foto voor een grotere weergave

 

Werkzaamheden:

  • Glasbewassing
  • Damwandreiniging
  • Gevelreiniging
  • Gevelbescherming impregneren
  • Gevelrenovatie
  • Aluminiumreiniging
  • Kunststofreiniging
  • Nevelstralen
Reiniging kerk schoon laten maken
Reinigen van een kerk met een hoogwerker
Ramen wassen in een kerk

Een kerk of monumentaal pand laten reinigen?

Wij zijn hier gespecialiseerd en ervaren in.

050 – 3061279

Vragen? Bel ons

Wij werken o.a. voor:

Logo Stichting Oude Groninger Kerken

Veelgestelde vragen!

We krijgen veel vragen over ons werk en of het wel of niet milieuvriendelijk kan worden uitgevoerd en of het schadelijk is voor de objecten die worden schoongemaakt. Wij hebben hier de meest voorkomende vragen over het reinigen van kerken alvast voor je beantwoord.

logo zeeman monumenten reiniging

Is het reinigen van een kerk specialistisch werk?

Jazeker. Een kerk is vaak een oud en monumentaal gebouw. De stenen en ook de gebruikte voegen zijn daarom oud en poreus. Als hier met een gewone hogedrukreiniger op wordt gespoten zijn de gevolgen niet te overzien. Schakel voor het reinigen van een oude kerk dan ook altijd een specialist in.

Hoe reinigen jullie oude stenen of objecten van een kerk?

Wij hebben vele technieken en apparatuur om stenen of hout te reinigen. Dit kan onder andere door middel van nevelstralen of stoomcleaning om de ondergrond zo veel mogelijk te ontzien en niet te beschadigen.

Komen jullie vrijblijvend langs om de kerk te bekijken?

Ja als wij langskomen dan kost dat niets. De offertes die wij uitbrengen zijn altijd vrijblijvend en verplichten je dus tot niets.