Zonnepanelen reinigen Groningen

Verhoog direct je rendement met schoongemaakte zonnepanelen!

050 – 3061279

Vragen? Bel ons direct!

info@schoonmaakbedrijfzeeman.nl

Vragen? Mailen kan ook!

Zonnepanelen schoonmaken is noodzakelijk

Minder zonlicht wat door vervuiling kan worden omgezet in energie, is minder opbrengst. Het is daarom belangrijk dat zonnepanelen regelmatig worden gecontroleerd op vervuilingen en worden gereinigd. Vervuiling beïnvloed de optimale werking van de zonnepanelen, waardoor het rendement sterk kan teruglopen. De levensduur van zonnepanelen wordt aanzienlijk verkort als ze niet regelmatig worden schoongemaakt.

Optimale terugverdientijd

De aanschaf van zonnepanelen is een hele investering. Daarom wil je de  meest optimale opbrengt behalen en deze wil je ook blijven behalen. Vervuiling kan tot 10% opbrengstverlies veroorzaken. Het wordt door alle installateurs aangeraden deze jaarlijks te laten inspecteren en de zonnepanelen te laten reinigen.

Waarom zonnepanelen schoonmaken?

Zonnepanelen zijn 24 uur per dag onderhevig aan weersinvloeden zoals: regen, wind, hitte en kou. Daarnaast ontstaat er in de loop der tijd vervuiling door vogelpoep, (sahara)zand en andere fijne stofdeeltjes waardoor er mos- of alg aangroei kan ontstaan. Deze soorten vervuiling zorgen voor een laag over je panelen waardoor de opbrengst sterk kan verminderen. Je wilt natuurlijk de hoogst mogelijk opbrengst van je panelen!

Hot-spots bij zonnepanelen

Vervuiling van de zonnepanelen kan ook voor ergere problemen zorgen. Op de panelen kunnen zogenaamde “hot-spots” ontstaan. Dit wordt veroorzaakt door een lokale verhitting in het paneel. Doordat een cel niet genoeg stroom opwekt doordat er bladeren, (sahara)zand of vogelpoep opzit, gaat deze cel zich gedragen als een weerstand en wordt warm en kan zelfs gaan oververhitten. Oververhitting van cellen kan blijvende schade veroorzaken aan een zonnepaneel.

 

Reiniging met Osmose water

Wij reinigen zonnepanelen alleen met Osmose water. Osmose water is puur water en kent een bijzonder oplossend vermogen. In Osmose water zit geen kalk, ijzer, zout of andere mineralen. Osmose water wordt gefilterd onder hoge druk waardoor alle onzuiverheden en ook bacteriën virussen en dergelijke uit het water worden gefilterd. Hierdoor wordt het water neutraal. De samenstelling van Osmose water is altijd constant.

Kraanwater zit vol met zouten en mineralen en kan hierdoor schade aan de zonnepanelen veroorzaken. Osmose water laat geen strepen of vlekken achter en heeft een sterk vuil oplossend vermogen, waardoor schoonmaakproducten of chemicaliën overbodig zijn, wat ook weer beter is voor het milieu.

Vuilafstotende laag

Doordat wij de zonnepanelen schoonmaken met Osmose water wordt er als het ware een vuilafstotende laag aangebracht, hierdoor kan de regen eenvoudig vervuiling van zand en dergelijke wegspoelen. Behandeling met Osmose water zorgt er tevens voor dat zuren in vogelpoep het oppervlak minder snel aantasten of zich vasthecht. Hierdoor kunnen deze door ons bij de volgende reiniging eenvoudig verwijderd worden.

Optimizers

Bij zonnepanelen kan er gebruik worden gemaakt van optimizers. Optimizers zorgen ervoor dat de elke zonnepaneel afzonderlijk zijn eigen opbrengst heeft. Als er geen optimizers zijn gebruikt dan wordt de laagste opbrengst op alle panelen toegepast. Maak je bij je zonnepanelen geen gebruik van optimizers dan kan vervuiling van één paneel er dus extra voor zorgen dat alle panelen minder opbrengen. Hierdoor is het nog belangrijker om regelmatig je panelen te checken en jaarlijks te laten reinigen.

Zonnepanelen reinigen is energie besparen!

Schoongmaakte zonnepanelen leveren het hoogste rendement op. Dit zorgt er ook voor dat er geen hot-spots ontstaan op de zonnepanelen. Hierdoor kun je langer genieten van een hogere opbrengst van jouw zonnepanelen.

Hoe gaan wij te werk?

  • Visuele inspectie
  • Vuil verwijderen (steen, bladeren)
  • Afspoelen zonnepanelen
  • Reinigen met Osmosewater
schoonmaken zonnepanelen
Reinigen van zonnepanelen op een boerderij
zonnepanelen groot dak schoonmaken

Zonnepanelen reinigen Groningen

Maak nu een afspraak, zodat je verzekerd bent van een tijdige reiniging in het voorjaar!

Veelgestelde vragen!

We krijgen veel vragen over het reinigen van zonnepanelen en of het wel of niet milieuvriendelijk wordt uitgevoerd en of het schadelijk is voor de objecten die worden schoongemaakt. Wij hebben hier de meest voorkomende vragen over het reinigen van zonnepanelen alvast voor je op een rijtje gezet.

 

logo zeeman zonnepanelen reiniging

Hoeveel kost het om zonnepanelen te reinigen?

Wij hanteren een vanaf prijs vanaf 3,60 euro per paneel. Deze prijs is exclusief BTW en inclusief schoonmaakproducten zoals Osmosewater enz.

Hoe vaak moet je zonnepanelen schoonmaken?

Het is het verstandigste om elk jaar je zonnepanelen te laten schoonmaken. Het hele jaar door treed er vervuiling op zoals bladeren, (sahara)zand en vogelpoep. Hierdoor kan de opbrengst tot wel 10% verminderen.

Kun je zelf zonnepanelen schoonmaken?
Zeker kun je de zonnepanelen zelf schoonmaken, maar wij raden dit ten zeerste af. Zonnepanelen met leidingwater schoonmaken kan er juist voor zorgen dat er kalk e.d. op de panelen achterblijft en die kan op den duur schadelijk zijn voor de panelen. Daarnaast kan het als je verkeerde schoonmaakgereedschap gebruikt de panelen bekrassen. Laat het schoonmaken dus altijd over aan een professional.
Wat is de beste periode zonnepanelen schoon te maken?

De beste periode van het jaar om je zonnepanelen te reinigen is in het voorjaar. Het voorjaar is de periode met de hoogste opbrengst en veel zonuren. Als de panelen schoon en ontdaan zijn van vuil en aanslag zullen ze direct een hoger rendement opleveren op het moment dat de zonuren en zonkracht toeneemt.

Reinigen jullie de zonnepanelen op een milieuvriendelijke manier?

Ja, wij gebruiken enkel Osmose water voor het schoonmaken van de zonnepanelen. Osmose water is uiterst milieuvriendelijk en totaal niet schadelijk. Wij gebruiken verder geen zeep of andere schoonmaakmiddelen.