Nevelstralen deur Salvator Maria Parochie

San Salvatorkerk (Groningen)

De San Salvatorkerk is de enige katholieke kerk die nog over is in het zuiden van de stad Groningen. De kerk werd gebouwd in twee delen tussen 1951 en 1962, en werd ontworpen door de architect Cornelis Pouderoyen uit Nijmegen. In het oorspronkelijke ontwerp was ook een toren voorzien, maar vanwege geldgebrek is deze nooit gebouwd. De kerk staat op de hoek van de Hora Siccamasingel en de Van Iddekingeweg, aan de rand van de wijken Helpman en de Wijert. Het gebouw is erkend als een belangrijk historisch gebouw en wordt sinds 2017 gebruikt door de Hildegardparochie.

Werkzaamheden

De deur was in de loop der jaren behoorlijk verweert en aangetast door de  invloeden van het weer. We hebben de deur behandeld door middel van nevelstralen waardoor het hout niet beschadigd en het hout wordt ontdaan van alle vervuiling, verf en lakresten.

Nadat we de deur weer helemaal kaal hebben gemaakt heeft Schildersbedrijf Poelman deze weer mooi strak in de lak gezet.

Ruime ervaring in het nevelstralen van hout

Schoonmaakbedrijf Zeeman is specialist in het nevelstralen. Dit geldt zowel voor het interieur als voor het reinigen van de buitenkant. Denk hierbij aan de stenen, het houtwerk en de kerktoren enz. Ons personeel is speciaal getraind in het reinigen van oude monumentale objecten zoals kerken en molens.

Projectgegevens

Datum

juni 15, 2023

Locatie

San Salvatorkerk (Groningen)

Werkzaamheden

Nevelstralen deur

Een impressie van de werkzaamheden: