Zonnepanelen reiniging

Zonnepanelen reiniging boerderij

De klant van dit project heeft een boerderij in Groningen. En vroeg ons voor de zonnepanelen reiniging van zijn boerderij. Het totaal aantal te reinigen zonnepanelen bedroegen 50 stuks. De panelen hebben we eerst geinspecteerd op grote vervuiling zoals bladeren, steentjes en aangekoekt vuil, waarna we de panelen hebben voorgespoeld en daarna hebben gewassen met Osmosewater.

De zonnepanelen konden eenvoudig gereinigd worden vanaf de grond met een telescoopwasser.

Gebruikte materialen

De zonnepanelen waren vanaf de grond met een afstandwasser schoon te maken. Waardoor er geen inzet van de hoogwerker nodig was. Voor panelen gebruiken wij geen schoonmaak- of reinigingsmiddelen anders dan Osmosewater.

Beste periode voor de reiniging van zonnepanelen

De reiniging van zonnepanelen kan het beste worden uitgevoerd in de maanden voor april dit omdat je dan het meeste rendement haalt uit de zes meest productieve maanden van het jaar dat je zonnepanelen de hoogste opbrengst hebben. Controleer wel regelmatig of de zonnepanelen niet worden geblokkeerd of in een droge zomer extra vervuilen door bijvoorbeeld saharazand of door bladeren of ander vuil waardoor de opbrengst alsnog kan verminderen of er een hot-spot kan ontstaan.

Projectgegevens

Datum

Augustus 2022

Locatie

Groningen – Vinkhuizen

Werkzaamheden

Zonnepanelen reinigen

Aantal panelen

50 stuks

Een overzicht van de werkzaamheden: